пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

«Підземка» зсередини: екскурсія в харківське метро


Як захопити дітей новими знаннями? Потрібно просто знати місця, де їм буде цікаво і пізнавально одночасно. Тому ми з учнями 3-Б класу вирушили до музею Харківскього метрополітену.

Музей історії метрополітену в Харкові розміщується в декількох залах будівлі адміністрації КП "Харківський метрополітен". На стендах музею метро відображено історію будівництва, становлення і розвитку підприємства, представлені різні експонати, так чи інакше пов'язані з багаторічної діяльності Харківського метрополітену, експонуються нагороди підприємства і пам'ятні подарунки.

Там, зокрема, можна побачити моделі потягів, які щодня возять пасажирів, макет електродепо, відбійний молоток, яким метробудівники пройшли перші метри тунелів Холодногірсько-Заводської лінії, зразки уніформи працівників метро різних періодів, ліхтар шляховиків і багато іншого.



Величезний інтерес у відвідувачів викликав макет електро-депо «Московське». Він настільки чітко зроблений, що його можна вивчати довго. Видно тунелі, депо, поїзди, рейки, ангари, є навіть кімнати відпочинку, де сплять машиністи. 

Екскурсоводи розповіли, що при будівництві станції «Південний вокзал» виявили скелет мамонта і навіть показали його зуб. Також школярі бачили ліхтар, який в минулому допомагав шукати дефекти в тунелях.  

Екскурсія до музею Харківського метрополітену виявилася дуже цікавою та пізнавальною, бо учні ознайомилися не тільки з історією метрополітену, але й довідалися про важку і відповідальну щоденну працю всього персоналу підприємства.


Немає коментарів:

Дописати коментар