середу, 27 березня 2019 р.

Google, МОН та Фонд Порошенка об’єдналися задля розвитку інклюзивної освіти

Щойно підписаний меморандум надасть змогу компетентнісно підготувати вчителів до викликів сучасної інклюзивної освіти.

Тренінги для підвищення ІКТ(інформаційно-комунікаційні технології )-грамотності вчителів, організація та проведення спільних семінарів, тренінгів і тематичних досліджень для впровадження стандартів інклюзивної освіти – саме над цим спільно працюватимуть Google, МОН та Фонд Порошенка відповідно до підписаного меморандуму.

Протягом більш ніж трьох років ми займаємося впровадженням інклюзивної освіти і вже маємо вражаючі результати. На сьогодні запрацювала розгалужена мережа інклюзивно-ресурсних центрів. Зараз їх 550 в усіх регіонах України. І на державне замовлення була створена електронна система, яка працює в цих інклюзивно-ресурсних центрах. Саме на її базі ми і можемо в майбутньому в співпраці з Google зробити карту України, яка демонструватиме наявність інклюзивних освітніх закладів – садочків, шкіл і професійних закладів освіти. Ми також розраховуємо, що наші партнери допоможуть нам створити єдиний реєстр дітей з особливими освітніми потребами, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів, – акцентувала увагу очільниця Фонду Порошенка, Дружина Президента Марина Порошенко.

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що впродовж року кількість школярів з особливими освітніми потребами, залучених до інклюзивної освіти, зросла на 61%. Так, наразі їх понад 12 тисяч.

Інклюзія – це наріжний камінь реформи Нова українська школа, адже наша кінцева мета –створити середовище, що зможе розкрити талант та здібності кожної дитини, дати нашим школярам широкий соціальних досвід. Наше завдання – створити для них відповідні умови, а повноцінно це можна забезпечити лише за ефективного використання цифрових технологій. І ми вдячні компанії Google, бо ми завжди можемо покластися на неї як на надійного партнера для реалізації наших ініціатив. Ми вже мали чудовий досвід спільного створення онлайн-курсу про безпечну та етичну поведінку в Інтернеті, неодноразово співпрацювали й для підвищення комп’ютерної грамотності вчителів, – наголосила Міністерка.

Компанія Google також планує надавати експертизу із впровадження цифрових інклюзивних стандартів в освіті.

Однією з головних цінностей Google є рівність можливостей для кожного. Ми сподіваємось, що підписання цього меморандуму дасть нам ще більше можливостей для досягнення дійсно значимих та масштабних результатів у цій сфері, – пояснив директор Google-Україна Дмитро Шоломко. 


Джерело: https://vseosvita.ua/news/google-mon-ta-fond-porosenka-obednalisa-zadla-rozvitku-inkluzivnoi-osviti-3397.html

Немає коментарів:

Дописати коментар