суботу, 23 березня 2019 р.

Навчаємось та відпочиваємо з користю, або екскурсія до Харківського музею природи


22 березня 2019 року учні 3-Б класу разом з класним керівником Тереховою Л.Ю. відвідали музей Природи при ХНУ ім. В.Н.Каразіна – один із найстаріших музеїв Європи, що бере відлік своєї історії починаючи з 1807 року.
Музей природи
Харківського національного університету – великий науково-просвітницький і навчальний центр України, який займає площу близько 4 тис. кв.м. Його наукові фонди налічують понад 250 тисяч експонатів з усього миру. В ньому представлена найбільша в Україні колекція птахів.









Тут можна побачити представників тваринного світу усіх континентів Землі: антарктичних тюленів і пінгвінів, австралійського качкодзьоба і єхидни, антилоп і хижаків Африки, рідкісних папуг і маленьких колібрі з Південної Америки, азіатських слонів і великих пітонів. Цікава колекція викопної фауни Харківщини – черепа і фрагменти кістяків мамонта, шерстистого носорога, туру. Унікальною знахідкою стали залишки скелета Плезозавра, знайдені в Ізюмі Харківської області.
Молодші школярі, на власні очі, побачили чудовий світ природи Нижнього Дніпра, Чорноморського та Азовського узбережжя Херсонщини, а також далеких екзотичних куточків світу, з захопленням розглядали унікальну колекцію птахів та тварин: тигра, леопарда, снігового барса, ведмедів, імператорського пінгвіна, акулу-молота, спинорога, рибу-прилипало, лангуста, камчатського краба тощо. Дізнались про них багато цікавих фактів.

Особливе враження на дітей справив тридцятиметровий скелет синього кита - найбільшої тварини, яка будь-коли мешкала на земній кулі. В акваріумах учні побачили багато цікавих мешканців-щуку, сома, білого амура, товстолобика, річкового раката, десятки інших видів риб та безхребетних.



Немає коментарів:

Дописати коментар