понеділок, 11 березня 2019 р.

Великий Шевченко – 205 років від дня народження національного генія


9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка.
Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, а живописна – приблизно 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Тож навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник

Шевченко – творець в українській літературі, в духовному житті України того могутнього і нещадного духу національної самокритики, того «національного сорому», який завжди є потребою і передумовою великого національного руху, всякого національного відродження. Поезія Тараса Шевченка давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу.

Сайт «Всеосвіта» підготувала цікавий матеріал - нову розробку для проведення Шевченківських днів, за допомогою якої вдалося усім класом створити оригінальний портрет Шевченка! Колективна робота над творчим завданням - Плакату співпраці «Тарас Шевченко» - розвивала взаємодопомогу та взаємоповагу в класі, а результат став чудовим елементом святкового інтер'єру нашого класу.

Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії. У глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар