вівторок, 5 лютого 2019 р.

День Безпечного Інтернету

 5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.
Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти. Воно служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

Учні 3-Б класу з нагоди святкування Дня Безпечного Інтернету за ініціативи класного керівника та вчителя інформатики взяли участь у безкоштовному Всеукраїнському конкурсі для учнів 1-11 класів "Безпечний інтернет" від освітнього проекту "На урок". Головна мета конкурсу — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. Допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше. Говорячи про правила, ми маємо на увазі не перелік обмежень і заборон, які нудно читати навіть дорослим. Конкурс допоміг сформувати інформаційну грамотність, яка рятуватиме учнів від неприємностей, що можуть очікувати в інтернеті. 

Серед усіх третьокласників, що взяли участь, десять отримали високі результати та були нагороджені Дипломами ІІ та ІІІ ступенів та всі перможці і учасники конкурсу отримали на згадку "Пам'ятку користування Інтеренетом".

В основі завдань — не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими стикається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в інтернет. Ви також можете долучитись до конкурсу та перевірити свої знання у сфері інтернету за посиланням - https://naurok.com.ua/konkurs/safe-internet



Немає коментарів:

Дописати коментар