вівторок, 4 вересня 2018 р.

Педагогічний форум: старт навчальному року даний!

 31 серпня в Чугуївському районному будинку культури відбувся традиційний Серпневий педагогічний форум – 2018, який перед початком нового 2018/2019 навчального року об’єднав усю освітянську спільноту міста.

Початку педагогічного форуму передувала робота різноманітних тематичних локацій, під час яких прогресивні педагоги міста представили колегам напрацьований досвід, після чого в основній частині форуму були підбиті підсумки минулого навчального року й окреслені основні напрямки роботи на наступний рік, висвітлена підготовка закладів освіти міста до роботи в Новій українській школі.

Для ознайомлення з досвідом роботи по адаптації та соціалізації дитини з особливими освітніми потребами в умовах класу з інклюзивною формою навчання, я провела для педагогів міста майстер-клас "Інклюзивна освіта – Крок за Кроком" - "Батьківські збори-тренінг для батьків". 


Навчання дитини з особливими освітніми потребами в загальноосвітньому закладі – це перший крок до визнання ціннісної значимості і поваги до особистості кожної дитини, прийняття її індивідуальності і неповторності, забезпечення її подальшого повноцінного та гідного життя у суспільстві. Тому під час майстер-класу намагалася на практиці показати, як саме проводиться робота не тільки з учнями та вчителями, а й з батьками, причому з батьками дітей обох категорій - здорових і з особливими освітніми потребами. Метою таких тренінгів є:
  • ознайомлення батьків з особливостями інклюзивного навчання в системі освіти;
  • формування толерантного ставлення до впровадження інклюзивного навчання у навчальному закладі;
  • розвиток почуття соціальної підтримки персональних потреб дитини з особливими освітніми потребами;
  • показати на практиці, що всі люди є рівні і водночас унікальні.

Впевнена, що завдяки нашій небайдужості й нашим зусиллям особливі діти України отримають реальний шанс на повноцінне життя.

Діти нашого міста вже мають такий шанс, бо майже в кожному навчальному закладі нашого міста навчаються та виховуються діти з ООП. Доказом цього є мій фото фільм з життя реальних дітей, що навчаються в закладах Чугуєва.

Вважаю за необхідним продовжувати проводити такі тренінги під час батьківських зборів. Лише разом ми зможемо досягти нашої спільної мети – надати можливість особливим дітям навчатися в середовищі однолітків.


Немає коментарів:

Дописати коментар