середу, 21 лютого 2024 р.

💙💛 Мова - серце нації. Вона унікальна. Вона єдина. Вона наша!

Ми - українці. Живемо у вільній незалежній державі, розмовляємо рідною мовою. Українська мова становить неоціненний скарб нашої молодої держави. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.
21 лютого
відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. А українці відзначають цей день 24-й рік поспіль. І в Україні це свято також лише почало писати свою історію, хоча сама трагічна дорога української мови на українських землях нараховує кілька століть.

Тому для кожного справжнього патріота рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Але й це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова. То ж давайте покажемо, що ми – цивілізоване суспільство, ми – душа України.
Говорімо українською! Бережімо мову!





Немає коментарів:

Дописати коментар