субота, 18 листопада 2023 р.

«Економимо енергію – збережемо планету!»

З метою пропагування екологічної культури, захисту навколишнього середовища, усвідомлення важливості екологічних знань у повсякденному житті людини, ціннісного ставлення до природи, розуміння гармонійного співіснування людини і природи, берегти і зберігати природні багатства, в 4-му класі протягом листопада місяця проходили уроки екологічного виховання. 

На уроках вивчення інтегрованого курсу "Я досліджую світ" та "Дизайн і технології" були проведені різноманітні екологічні заходи, акції, проєкти, дослідження на тему енергоефективності.

Учні ознайомилися із різними видами енергії (малі гідроелектростанції, водневі та паливні елементи, біоенергетика, енергія вітру, сонячна енергія, енергозбереження, парникові гази, енергопасивні будинки тощо) та з правилами її економного використання; вчились на життєвих прикладах визначати економне використання енергії у побуті; ділилися думками та ідеями щодо ставлення при використанні природних ресурсів та збереженні енергії нашої планети, визначати позитивне і негативне ставлення людей до природи та їх наслідки; ознайомилися із взаємозв’язком природних об’єктів; вчились правилам бережливого ставлення до природи. 



Протягом останніх двох тижнів четвертокласниками проводилися різні вправи та ігри з екологічної тематики, переглядали відеоролики про відновлювальні джерела та навчально-пізнавальні медіа щодо енергоощадливої поведінки та правильного поводження з енергоносіями, дружньо працювали над творчим проєктом «Економимо енергію – зберігаємо планету!». Були створені ситуації, під час яких учні вчилися економити електроенергію, слідкувати за вчасним вимиканням електроприладів, складали правила збереження тепла в оселях та дбали про безпеку життя при користуванні побутовими електроприладами.





Учні під час проведення заходів засвоїли інформацію про актуальність даної теми.
Екологічна культура кожного – запорука безпечного життя на планеті. Діти зрозуміли, що довге та щасливе життя в руках кожного з нас. Примножувати, оберігати, сортувати, не забруднювати - це ключові слова екологічної культури кожного свідомого громадянина.




І тепер, коли учні отримали багато корисної та потрібної інформації, залишилося поділитися лайфгаками. З цим нам допоможуть плакати Екодії з QR-кодом, який веде на сторінку з енергоефективними порадами. Згодом ви зможете побачити такі плакати на дошках оголошень нашого мікрорайону, у під’їзді будинку, на вході в навчальний та медичний заклад, в улюбленому магазині, Пункті Незламності тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар