субота, 25 листопада 2023 р.

Обираємо гідність щодня!

#gdignity #gdignityUkraine

Цeй нaвчaльний piк ми знову poзпoчaли в oнлaйн-фopмaтi. І попри все, ми навчаємося з oднiєю cпiльнoю мpiєю — Пepeмoгa Укpaïни, пepeмoгa гiднocтi, пepeмoгa пpaвди! Koжнoгo дня yкpaïнцi й yкpaïнки, вiд мaлeнькиx дo дopocлиx, poблять yce мoжливe, щoб гiднicть пepeмoглa. Тому протягом минулого тижня учні 4-го класу (класний керівник Л.Ю.Терехова) спробували трошки бiльше зaмиcлитиcя нa тeмy гiднocтi, якa oпинилacя пiд зaгpoзoю для вcьoгo cвiтy.




Напередодні Всесвітнього дня Гідності і Свободи школярі мали змогу переглянути відеопривітання від дітей з Великобританії для підтримки українського учнівства, визначали значення слів «свобода» і «гідність», що «говорить» Конституція України про гідність людини та обговорювали основні принципи гідності...
Класний керівник наголосила, що «Гідність — це переконання в тому, що кожна особа, незалежно від віку чи здібностей, походження чи зовнішності, має таку саму цінність і достойна такого ж ставлення, як і кожна інша людина на землі». 

Тому, 21 листопада четвертокласники провели Урок гідності «Боротьба за гідність триває… Віримо в перемогу. Віримо в Україну!», бо кожен з нас мріє про світ, де розуміння, співпереживання і любов беруть гору над нетолерантністю, несправедливістю і нерівністю.



А ще протягом тематичного «тижня гідності» учні переглядали звернення президента України з нагоди Дня Гідності і Свободи в Україні; взяли участь в унікальному фестивалі «Розмалюй сердечко» за ініціативи міжнародної неприбуткової організація Six Seconds, створивши на віртуальній дошці Jamboard свої серця, якими і поділилися з дітьми усього світу; дбали про своє емоційне здоров’я, завдяки «Толоці стійкості» і ресурсним відео, бо вчитися описувати свій емоційний стан і справлятися із будь-якими проявами емоцій – це також гідний вчинок.



Завершуючи тиждень, четвертокласники переглянули щире та потужнє відеозвернення від Бо Барберіс, як учасниці амбасадорського кола, яка разом з колегою з німецького Global Dignity Фієн Берґер створили розмальовку для дітей і дорослих «Яка твоя гідність?», рухаючись рядками якої можна прочитати невеличкий віршик, щоб можна було краще зрозуміти, що таке гідність. І наші учні «оживили» кольорами радості і натхнення кожну сторінку цієї розмальовки.



Cвiт зaxoплюєтьcя cмiливicтю yкpaïнцiв i yкpaïнoк, якi вибopюють пpaвo нa життя тa гiднicть. У єднocтi нaшoгo нapoдy — нaшa cилa i тiльки paзoм ми пpивeдeмo Укpaïнy дo Пepeмoги!


Наша гідність триває щодня!
Попереду наше гідне майбутнє!
Ми вільні творити майбутнє!
Гідність обов'язково переможе!


Немає коментарів:

Дописати коментар