пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

"На гостини до України!"

Проєктна технологія Нової української школи є сучасною педагогічною технологією, використання якої створює умови для всебічного розвитку особистості у процесі організації творчої діяльності. Тому для вчителів, які впроваджують НУШ, формування ключових та предметної проєктно-технологічної компетентностей, необхідних для розв’язання життєвих проблем у взаємодії з іншими, виховуючи любов до навколишнього світу, є пріоритетним.


Серед актуальних проблем важливе місце займає вивчення народної кулінарії й харчування українського народу; переконання учнів дбайливо ставитися до свого здоров’я, зважаючи на його цінність і значимість для людини. Бо народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна пишатися і який не слід забувати.
Учні 4-го класу на уроках інтегрованого курсу "Я досліджую світ" мали можливість ознайомитися з обрядовістю в українській кухні, технологією приготування страв національної кухні, обрядами, звичаями; під час уроків переглядали Медіа "Національна українська кухня", ділилися улюбленими стравами своєї Батьківщини, а також практично мали нагоду (за підтримки батьків) приготувати страви національної кухні за складеним алгоритмом та рецептурою.
Неможливо передати смак словами, а аромат – реченнями. Але все це можна спробувати – тільки в нас! І українська кухня гідна стати улюбленою для кожного гостя нашої країни!

Немає коментарів:

Дописати коментар