суботу, 5 листопада 2022 р.

Що таке українська мова?

Уже понад два десятиліття поспіль 9 листопада українці в усьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Воно було започатковане 9 листопада 1997 року. Тодішній президент України Леонід Кучма підтримав ініціативу громадських організацій і видав наказ «Про День української писемності та мови», яким підкреслив значення української мови в об’єднанні суспільства.

Сьогодні українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей, більшість із яких живе в Україні. Українська є другою чи третьою слов’янською мовою за кількістю мовців та входить до третього десятка найпоширеніших мов світу.

"Що таке українська мова?" - матеріал — спроба розповісти про те, що відбувалося з українською мовою від початку її існування та як вона сформувалася в ту, якою ми послуговуємося тепер.  Ukraїner у партнерстві з PEN Ukraine та за підтримки Українського культурного фонду спробували пояснити, як, попри всі заборони, українська не те що не зникла, а й поширилася далеко за межі Європи та постійно зростає у вжитку в самій Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар