понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Про інклюзивну освіту – для батьків


Картинки по запросу "ганна новосад"Міністерство освіти і науки у серії роликів розповідатиме батькам про інклюзію від дошкілля до вишів.
"Ми розуміємо, якою важливою є участь батьків дітей з особливими освітніми потребами у навчальному процесі. Саме тому підготували для них у форматі відео покрокову інструкцію з питань, які цікавлять їх найбільше. Що робити, куди і коли звертатись — все це ми пояснюємо", – розповіла Міністерка освіти і науки
Ганна Новосад.
МОН оприлюднило першу серію відеороз’яснень про інклюзивне навчання. З неї батьки зможуть дізнатися про те, що таке інклюзивно-ресурсні центри, як до них звернутися і отримати допомогу фахівців.

Картинки по запросу "Про інклюзивну освіту – для батьків:"Надалі Міністерство поширить ще три окремі ролики про механізми зарахування тавідкриття інклюзивних груп на всіх ланках освіти від дошкілля до вишів.
У роликах з батьками говоритиме держекспертка директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН
Ольга Набоченко. Вона пояснила, що ролики будуть корисними не лише для батьків, а й для усіх, хто цікавиться темою інклюзивного навчання.

Ось кілька важливих аспектів, що стосуються ІРЦ:
♦ Батьки можуть звернутися до інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) та отримати допомогу, якщо помічають, що їхня дитина має труднощі під час навчання.
♦ ІРЦ – це сучасна освітня установа, яка допомагає вирішити проблеми під час навчання дитини. Центри є територіально доступними, а їхні послуги – безкоштовними.
♦ Фахівці центру проводять комплексну оцінку розвитку дитини. На її основі визначають особливі освітні потреби, але не діагнози.
♦ ІРЦ не є медичною установою.
♦ Коли батьки отримають висновок ІРЦ, зможуть обрати заклад освіти, який найкраще підходить для їхньої дитини.
♦ Дитина зможе навчатись в інклюзивному або спеціальному класі поряд із домом за кошт держави.


Картинки по запросу "Про інклюзивну освіту – для батьків:"

Джерело: 
https://vseosvita.ua/news/pro-inkliuzyvnu-osvitu-dlia-batkiv-mon-pidhotuvalo-videoroziasnennia-4496.html

Немає коментарів:

Дописати коментар