пʼятницю, 14 червня 2019 р.

Всесвітній день донора крові

Картинки по запросу всесвітній день донора крові

Всесвітній день донора крові — досить нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засновано під егідою ООН в травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я в Женеві. Наразі його святкують 14 червня. Саме цього дня в 1868 році австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини.

Ініціювали проведення цього свята чотири міжнародні організації, які займаються пропагандою добровільного донорства: Всесвітня організація охорони здоров'я, Міжнародна федерація Червоного Хреста, Федерація організацій донорів крові й Товариство з переливання кровіВажливість цього свята перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями. Донори – це особливі люди, яких відрізняють глибокі почуття доброти і милосердя, які наділені моральною силою і виконують у суспільстві почесну місію. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів.

З нагоди важливого соціального свята до міської ради на урочистості було запрошено чугуївців, які отримали звання «Почесний донор України». Дуже приємно, що серед них батько нашої учениці Поліни Симоненко - Олександр Симоненко, який здав кров понад сорок разів і отримав Подяку міського голови. Пишаємося нашими батьками!

Всесвітній день донора крові  це свято — ще один шанс міжнародної спільноти закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання посильної допомоги тим, хто її потребує.

14 червня – Всесвітній день донора

Немає коментарів:

Дописати коментар