понеділок, 4 березня 2019 р.

Вчительство прагне змін...


Україна потребує інновацій та тотальної модернізації всього, що нас оточує: державного управління, бізнес-моделей, технологій виробництва, культури управління тощо.

Формат EdCamp є шостим у світовому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій. EdCamp Ukraine – це спільнота відповідального вчительства, яка на відміну від неефективної системи сучасної освіти пропонує інноваційну модель професійного зростання вчительства, мотивує педагогів на реалізацію реформи в освіті.
(Не)конференції EdCamp
проводяться у всьому світі в новому дискусійному форматі для співтворчості вчительок і вчителів. Це унікальна можливість для педагогів підвищити свій професійний рівень.
На початку березня мені пощастило побувати на Волині, де на базі НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – гімназія імені А.П.Бринського» відбулась
афілійована (не)конференція у форматі EdCamp за темою «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ НУШ. ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ». До участі у заході були запрошені вчителі, експерти у сфері освіти, ЗМІ.
В Маневичах об'єднались для спільної праці близько 140 вчителів із 9-ти областей України (Закарпатська, Волинська, Рівненська, Львівська, Київська, Кіровоградська, Черкаська, Луганська та Харківська).


Я мала нагоду відвідати локації досвідчених та креативних педагогів. Зокрема виступ-презентацію з досвіду роботи по навчанню, соціальній адаптації та інклюзивному навчанню Наталії Черноусової (м.Черкаси), Валентина Маланчій (м.Хмельницький) розповіла про організацію інклюзивного навчання у США, а Тетяна Цюрмаста (м.Луцьк) провела цікавий майстер-клас по виготовленню вітальної листівки при роботі з дітьми з порушенням зору.





Вир позитивних емоцій, незабутніх вражень та шалених ідей я привезла з Західної України: «Величезна вдячність вчителям-організаторам (Жанні Таран та Оксані Герговській) за запрошення, за дух єдності, за спільну та плідну працю! Ми змінюємо нашу освіту, і змінюємось на краще!»




Немає коментарів:

Дописати коментар