понеділок, 11 лютого 2019 р.

Як інтернет-олімпіади покращать життя учнів?

Що спадає на думку, коли ми чуємо слово «Олімпіада»? Афіни (і не тільки!), олімпійський вогонь, спортсмени, золоті медалі… Але будь-яка причетна до школи людина знає, що олімпіади – це ще й інтелектуальні шкільні змагання зі складними (а іноді й надскладними) завданнями. На такі олімпіади потрапляють лише найкращі учні! Чи ті, хто здаються вчителям найкращими.

Змагання у всіх сферах життя, у тому числі й серед учнів, давно стали звичною справою, але чи справедливо, що у класичній шкільній олімпіаді можуть взяти участь лише обрані? А що робити іншим дітям? І тут на допомогу приходять онлайн-олімпіади від «На Урок»!

У чому ж полягають ключові переваги онлайн-олімпіад?

1. Взяти участь може кожен
І відмінник, і той, кому вчитися складніше. Той, хто впевнений у своїх знаннях, і той, хто просто хоче себе перевірити. Немає жодних обмежень: хочеш взяти участь – бери! Якщо зазвичай на шкільні олімпіади ходять лише ті, кого відправляють туди вчителі, то для інтернет-олімпіади немає жодних обмежень. Щоб взяти у ній участь, навіть не обов’язково звертатися до вчителя.
2. Тренування
Що там не кажи, але багато хто зі школярів та їхніх батьків майже з першого класу починає думати про майбутнє ЗНО. І це дійсно нервова та ненайпростіша справа, до якої треба добре підготуватися. І олімпіади – чудовий спосіб це зробити! Зрештою, чим більше ми тренуємося, тим простіше подолати фінішну пряму.
3. Цікаві завдання
А ще взяти участь цікаво буде тим, хто терпіти не може стандартні завдання та шукає чогось більш оригінального. І справді, інтернет-олімпіади перевіряють не лише знання з предмету за програмою, а ще й загальну ерудицію, що не може не зацікавити. Так, автори завдань для шкільних олімпіад намагаються вигадати щось цікаве та нестандартне, але вони буквально змушені обходитися лише програмою.
4. Миттєвий результат
Ну хто у нашому надсучасному світі хоче чекати кілька місяців до оголошення офіційних результатів? Тим більше, що саме оголошення зовсім не урочисте, навпаки, інколи вчителю та учню доводиться добре постаратися, аби дізнатися, яке ж таки місце посіли учасники. І що найбільш неприємно, дізнатися, за які завдання та чому були зняті бали, фактично неможливо. А отже, і попрацювати над помилками також. А от з інтернет-олімпіадами все набато простіше! Розумна програма швидко все порахує та одразу видасть відповідь. Не треба чекати та нервувати – результати будуть одразу.
5. Це просто круто
Діти прагнуть виділятися, змагатися, досягати успіхів. А учасникам інтернет-олімпіади навіть не треба вставати з-за ноутбука чи відкладати вбік планшет. Дуже зручно! А якщо потім отримаєш винагороди, то можна ще й похизуватися ними перед однолітками!
Тож не гайте часу! Реєструйтесь для участі у зимовій сесії інтернет-олімпіади «На Урок» та отримуйте задоволення!

 Джерело: https://naurok.com.ua/post/yak-internet-olimpiadi-pokraschat-zhittya-vchitelya-ta-uchniv

Немає коментарів:

Дописати коментар