неділю, 2 грудня 2018 р.

Міжнародний День людей з інвалідністю


Картинки по запросу міжнародний день людей з інвалідністю 2018Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі налічується понад мільярд людей з інвалідністю, що становить близько 15% населення усього світу.
Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Вони погано чують або глухі, мають порушення мовлення або німі, погано бачать або сліпі. Люди з обмеженими можливостями – це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Вони пристосовуються до життя як можуть, зі всіх своїх сил. Велика кількість людей з інвалідністю щодня стикається з проблемами, які перешкоджають їхній участі в суспільному житті. Крім того, вони часто зазнають дискримінації, не маючи можливості користуватися такими основними правами людини, як права на харчування, освіту, зайнятість, медичну допомогу. На їхньому місці могла би опинитися будь-яка інша людина. Люди з обмеженими можливостями, як і всі ми, хочуть мати можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві.




На данном изображении может находиться: один или несколько человекЗгідно з планом заходів відділу освіти Чугуївської міської ради до Міжнародного дня людей з інвалідністю 03.12.2018 з 13.00 до 14.00 у приміщенні КУ «ШАНС» та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» (вул.. Осинівська, 48Б) відбудеться захід для дітей «Світ рівних можливостей» або «Коли ми збираємось разом» (розважальна програма для дітей: конкурси, ігри, аквагрим, малювання). Запрошуються діти з інвалідністю та діти, які навчаються за індивідуальною та інклюзивною формою, їхні батьки.

У цей День ми приєднуємося до міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. 

Картинки по запросу міжнародний день людей з інвалідністю 2018


Немає коментарів:

Дописати коментар