середу, 29 серпня 2018 р.

День блогу, або НАВІЩО БУТИ БЛОГЕРОМ?

 31 серпня вважається Днем блогу. У 2005 році активні користувачі мережі розглянули у слові "блог" цифри 3108 от із тих пір і відзначають у цей день.



Щоденник – прабатько блогу, дуже древній спосіб фіксації інформації. Адже людини завжди цікавив він сам і події навколо. Записи робилися для себе, для нащадків, для істориків. Мемуари і автобіографії видатних особистостей, романтичних придворних дам або суворих військових генералів дуже захоплююче читати - ми поринаємо не тільки у внутрішній світ автора, а й у конкретну історичну епоху. Ще нерідко письменники беруть ідеї для сюжетів у реальному житті, попередньо накидаючи думки, відчуття і події у щоденник.

Але ж нас не дарма тягне записати свої думки - написати гнівний пост у соціальній мережі, поділитися враженнями про подорож, переписати вподобану цитату. Навіть моя п'ятирічна дочка пише у блокнотик список справ. Інтуїтивно ми розуміємо, що записуючи думки, ми їх структуруємо і краще розуміємо себе. Блог, як і щоденник, відмінний спосіб самоаналізу, а ще:

Розвиває усвідомленість. Яке море було в цій відпустці? Що ви відчували в 10 річницю спільного життя? Як хрустів сніг на минуле Різдво? Фіксуючи свої відчуття, ми їх проживаємо більш глибоко.
Тренує пам'ять
. Ви правда пам'ятайте всі смішні слова вашої дворічної дитини? І що саме говорили на тому семінарі, який вас так вразив?
Допомагає вирішити проблему.
Я, скаржачись подругам в особистому листуванні на якусь ситуацію, перечитую своє довге повідомлення і вже розумію, як бути. І сама собі ж відповідаю.
Прописати то, про що важко сказати.
Не завжди ми можемо чесно собі сказати, чого боїмося і що нас так обурило або розлютило. Починаючи писати, слова ллються самі з підсвідомості, пар випускається і дихати стає однозначно легше.
Самоаналіз.
Facebook нам нагадує, чим ми ділилися два або п'ять років тому. І це привід задуматися, як змінилися ми і все навколо. Роки йдуть, а проблеми все ті ж? Треба шукати рішення. Або все це здається неважливим і швидкоплинність часу відчувається більш гостро. 

Але все ж, ведучи блог, ми маємо на увазі, що нас читають. Мова впливає на свідомість людини, і письмова мова - не виняток. Коли ми пишемо для аудиторії, ми краще підбираємо слова, намагаємося знайти аргументи, зробити нашу точку зору не тільки суб'єктивною, але і переконливою. Завдяки цьому:

Вчимося бути сміливішими. Не кожен може висловити свою думку прямо, але якщо ретельно продумати свою думку, розписати з прикладами і доводами, то стаємо значно впевненіше. І погляди стають не просто хаотичним набором власних думок, а цілком пристойною точкою зору.

Знаходимо "своїх". Виявляється, ваші проблеми і інтереси не унікальні, а відгукуються у людей. І ось у вас вже міні-клуб любителів такс, багатодітних мам або психологів, які аналізують серіали.

Уміння вести діалог. У коментарях може бути не тільки схвалення, але і певна критика, це також відмінна практика ведення суперечок. Не кожна з нас може відстояти свою думку на батьківських зборах або в конфліктній ситуації. Але набуваючи досвіду відповідей на різні, іноді різкі, висловлювання, ми вчимося.

Спілкування. Будинок, робота, справи - не завжди є час і місце розповісти всім про свої думки і почуття, та й не всі готові чути наші довгі монологи-міркування, а так хочеться поділитися. Інтернет, як і папір, усе стерпить).

Блоги реальних людей читати набагато цікавіше, ніж непримітні інформаційні статті. Про подорожі з дітьми не розповість офіційний сухий путівник, технічні характеристики побутової техніки - нудно, а відгук практика - цікаво і корисно.Як бонус - на блозі можна непогано заробити. Інформаційні видання і різноманітні компанії шукають блогерів у своїй сфері. Успішні б'юті-блогери, фешн-блогери, політичні експерти стають інфлюенсерамі і лідерами думок. Крім того, зараз активно розвинені майданчики, на яких блогер і рекламодавець можуть легко знайти один одного. А для багатьох це чи не робота мрії - писати про те, чим живеш і заробляти? Тому пишіть, не соромтеся - гірше від цього точно не буде.


З днем ​​блогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар