середу, 13 червня 2018 р.

Донорство – відповідальна благодійність


Наші учні вже знають, що вчасне переливання крові рятує не одне життя. Бо другий рік поспіль на передодні Всесвітнього дня донора ми проводимо акції, переглядаємо відеороліки та дізнаємось щось нове про донорствоМи продовжуємо приділяти час виховним заходам і цього року за моєї ініціативи наші учні відвідали міський центр здачі крові Чугуївської ЦРЛ.


На Станції переливання крові дітей зустріла завідуюча відділенням Мосенцева Валентина Віталіївна. Тут діти дізналися про все детально: від законодавчих норм, які регулюють донорство в нашій країні, до демонстрації пристроїв, за допомогою яких відбувається процес кроводачі. Велику увагу надали вивченні картки донора, яка підтверджує здачу крові та містить анкету з переліком причин, що можуть заборонити людині здавати кров. Надзвичайно складні терміни й поняття вдалося спростити до прийнятних для дітей, тому інформація засвоїлася ними якісно. А страшні, на перший погляд, пластикатні пристосування, які використовуються для забору цінної речовини з організму, можна було потримати в руках й пересвідчитися, що все це зовсім не страшно.












Діти мали до лікаря багато запитань, які стосувалися заборон на здачу крові. Для себе вони назавжди запам’ятають про речі, які можуть бути потенційно небезпечними для інфікування різними хворобами: пірсинг, татуювання, незахищені контакти, зловживання хімічними речовинами та ліками, тощо. Діти побачили кабінети спеціалістів, лабораторії, кімнати розфасовки препаратів крові. Навіть побачили справжню кров та плазму, яка зберігається в спеціальних умовах та "чекає свого часу".
Екскурсія виявилася надзвичайно корисною та цікавою для дітей. У майбутньому вони набагато впевненіше зможуть долучитися до поважною спільноти донорів, які є високоморальними та добрими людьми. Саме такими ми й хочемо бачити нашу молодь – людей, які скоро стануть на чолі єврейської громади.
Тому учні 2-Б класу та класний керівник Терехова Л.Ю. висловлюємо велику подяку адміністрації Чугуївської ЦРЛ та Мосенцевій В.В. за екскурсію до Всесвітнього дня донорства.








Немає коментарів:

Дописати коментар