середа, 9 травня 2018 р.

День перемоги

Це свято встановлено як державне внаслідок ухвалення 9 квітня 2015 року Верховною Радою України проекту закону № 2539 «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію. Нове свято встановлено на заміну радянському «Дню Перемоги». Саме 9 травня 1945 року (за середньоєвропейським часом 8 травня) вступив в силу «Акт про беззастережну капітуляцію Німецьких збройних сил» який завершив 2-гу світову війну в Європі.

Урочисті заходи відбулися біля пам'ятника загиблим солдатам в мікрорайоні Авіатор.

 У заходах взяли участь ветерани, жителі району, депутати обласної та міської рад, голова ради ветеранів, адміністрація НВК №6 та педагоги і учні нашого закладу.



Дорогі ветерани, наші улюблені дідусі та бабусі! Від щирого серця вітаємо вас з Днем Перемоги! Це свято увійшло в наші серця як символ героїзму і безприкладної мужності народу, який відстояв мир на Землі. Немає жодної сім'ї, якої не торкнулася війна. Ми свято шануємо пам'ять наших земляків, що не повернулися з полів битв. Ми пам'ятаємо подвиг великих трудівників, які кували Перемогу в тилу. Ми вдячні захисникам всіх поколінь, які присвятили себе служінню Батьківщині

Завершився захід урочистим покладанням квітів. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-визволителів хвилиною мовчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар