понеділок, 27 листопада 2017 р.

Маленькі майстри другокласники розкривали секрети гончарства

 Людське життя здавна тісно пов`язане з дивовижним природнім матеріалом - глиною. Глину використовують для виготовлення предметів побуту, іграшок та прикрас. Керамічні вироби завжди виглядають теплими та зворушливими, бо разом з відбитками людських рук вони зберігають частину душі майстра.
 Гончарне мистецтво – дуже давня майстерність, якою наші предки володіли досконало. У наш час цей дивовижний спосіб створення оригінальних речей практично забутий. Але разом з тим, забуто й те дивне почуття, яке дарує цей процес. Створювати своїми руками речі ідеальної форми, перетворювати шматочок глини в оригінальний предмет – що може бути цікавіше і більш захоплююче? 

  

Тому 27 листопада 2017 року учні 2-Б (кл.керівник Терехова Л.Ю.) та 3-А (кл.керівник Каірова Н.В.) класу відвідали майстер-клас кваліфікованого арт-психолога Марії Россової «Ліпка з глини та робота за гончарним колом». На майстер-класі з гончарства учні познайомилися з матеріалом (глиною) та її властивостями, дізналися, звідки беруть глину, що можна робити.За час майстер-класу дітлахи створили своїми руками іграшку-тваринку з глини і тарілочку з глини на гончарному колі разом з досвідченим майстром.


 Виявилося, що ліпка для дітей - не тільки захопливе заняття, але й дуже корисне. Воно викликало відчуття неймовірного задоволення в учнів, під час якого розвивалась творча уява, фантазія та вдосконалювалась мілка моторика рук.

Гончарний майстер-клас на колі не залишив байдужим нікого! В подарунок діти отримали гарний настрій. А вироби, зроблені власноруч, учні отримають після випалювання в печі.



Немає коментарів:

Дописати коментар