суботу, 25 листопада 2017 р.

День пам'яті жертв голодомору в Україні

День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

     24 листопада 2017 року в 2-Б класі НВК №6 пройшла виховна година на тему "Пам’ять жертв Голодомору 32-33 років". Вчитель разом з учнями цього дня читали прислів'я та оповідання на тему "Хліб - усьому голова", оформили виставку малюнків "Свіча пам'яті" та тематичний куточок, в якому головним був - хліб. Діти із задоволенням в кінці дня скуштували запашного шматочка хліба.       

Класний керівник 2-Б класу впевнена, що діти мусять знати, що під час Голодомору люди помирали з голоду тому, що у них насильно було відібрано всі запаси їжі, що після Голодомору влада Радянського Союзу заперечувала масове вимирання людей тої страшної зими 1932-1933 років та про те, що голодомор був задуманий для винищення українського народу.

Результатами будь яких навчально-виховних діяльностей у школі має бути відчуття у дітей, вчителів та батьків обов'язку пом'янути невинних жертв, заморених штучно створеним у 1932-1933 роках на території України, Голодомором, у четверту суботу листопада, запаливши Свічку пам'яті. Тому, в пам’ять про мільйони загиблих від Голодомору закликаємо
25 листопада 2017 р. о 16:00 приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» та із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Ми не забудем рік тридцять третій,
Як Україна стогнала від голоду.
Й досі ми чуємо стогін далекий
Голосів, помираючих з голоду.
Ми не маємо права забути все це.
Бо весна тридцять третього року
Поклала у землю людину живцем,
Не ступивши назад ані кроку,
Їстиму хліб і молитимусь Богу,
Щоб не було більше лиха такого.
Богу молитись і щиро просити,
Щоб українці завжди були ситі.

Немає коментарів:

Дописати коментар