середу, 15 листопада 2017 р.

Про спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери регіону «Інклюзивний простір. Практичні кроки»

14-15 листопада 2017 року в приміщенні КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» в межах соціальної програми Марини Порошенко, за підтримки Благодійного Фонду Порошенка пройшов спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери регіону за темою «Інклюзивний простір. Практичні кроки».
Метою заходу було підвищення компетентності педагогічних працівників із питань якісного здійснення інклюзивного навчання й супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів загальної середньої освіти.
Учасників спеціалізованого тренінгу привітали Каменщук Т.Д., представник Благодійного Фонду Порошенка, Ігнатьєв В.В., заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління освіти і науки, Покроєва Л.Д., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».
До програми тренінгу було включено інформування педагогів про нормативно-правове забезпечення, що регламентує здійснення інклюзивної освіти у 2017/2018 навчальному році; ознайомлення з організацією оцінки розвитку дитини, психолого-педагогічними характеристиками дітей з особливими освітніми потребами та педагогічними технологіями інклюзивної освіти.
Учасники також набули навичок із розробки індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами, отримали методичні рекомендації щодо створення шкільної команди супроводу такої дитини, адаптації та модифікації навчальних програм, індивідуалізації навчання в умовах інклюзивного навчання.

Участь у спеціалізованому тренінгу взяли 184 методисти з інклюзивної освіти районних (міських, ОТГ) методичних служб, заступники директорів із навчально-виховної роботи, практичні психологи, корекційні педагоги, учителі й асистенти вчителів закладів загальної середньої освіти районів, міст, територіальних громад Харківської області та районів міста Харкова.


Від Чугуївського навчально-виховного комплексу №6 навчання пройшла вчитель початкових класів Терехова Людмила Юріївна, яка отримала відповідний Сертифікат.  


Джерело: http://edu-post-diploma.kharkov.ua/index.php/nggallery/thumbnails?news=15511

Немає коментарів:

Дописати коментар