неділю, 24 вересня 2017 р.

Шкільний ярмарок

Українці ми, ну, що іще сказати,
українці люблять поярмаркувати…


Увага! Увага! Спішіть – поспішайте!
Господарі й гості, глядіть не минайте!
На ярмарок прошу, гуртом, поодинці.
Чекають на всіх там чудові гостинці!

На ярмарку нашім веселім, багатім,
Є чим дивуватись і є що придбати.
Тож ходімо від столу до столу
На душевну і щиру розмову.



Так розпочався щорічний Шкільний ярмарок «Дарунки золотої осені» у нашому НВК. Весела метушня, завзяті продавці, що навперебій розхвалювали свій товар, розгублені покупці, в яких очі розбігалися від розмаїття солодощів – все, як на справжньому ярмарку. Розмаїття домашніх виробів не просто радувало погляд, а й шлунок. Не перелічити дивовижно смачних та яскраво оформлених тістечок, тортиків, млинців, кексів, цукерок, желе… і все таке смачненьке та недороге!
Товару було стільки, що під кінець торгу продавці були змушені знижувати ціни і знову без спочину запрошували до своїх «прилавків». 

Жарти і сміх лунали звідусіль, а коли вже час було розходитись, малеча та батьки розходилися по домівках, несучи в руках чималі пакунки з купленими ласощами.

Ой там, на веселім базарі
Продавали, купували, жартували.
І з покупками солодкими потому
Повертаємось поволеньки додому.

 




Традиційне шкільне свято-ярмарок проводиться, щоб ознайомити дітей з традицією ярмаркування українського народу, виховувати риси дбайливого господаря, формувати бережливе ставлення до результатів праці, спонукати до творчої активності, розвивати уяву і фантазію, згуртовувати учнівський та батьківський колективи.



Дякую всім учасникам ярмарку, батькам та учням за допомогу в організації та проведенні ярмарку. Нехай завжди ваше серце буде добрим, душа – багатою на милосердя і співчуття, а руки – щедрими.

Немає коментарів:

Дописати коментар