середу, 17 травня 2017 р.

День вишиванки


У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Так скалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся навіть спеціальне свято – день вишиванки.

Попри те, що вишиванки є дуже популярними, а свято сорочки святкується з 2006 року, не багато людей знають,якого числа день вишиванки в Україні 2017 року. Всесвітній день вишиванки відзначається в третій четвер травня.
Одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету запропонувала у 2006 році відсвяткувати Міжнародний день вишиванки. Студентку надихнув її знайомий, який завжди надягав сорочку. В 2006 році у вишиванки одяглися кілька студентів та викладачів університету, але з роками це свято переросло у національне. Наступного року свято вишиванки відзначалось лише у Чернівецькому національному університеті, однак вже за рік воно поширилось на всі навчальні заклади України.

Немає коментарів:

Дописати коментар