понеділок, 23 січня 2017 р.

Розвиваємо емоційний інтелект дитини

Емоційний інтелект ‑ це здатність точно сприймати емоції, оцінювати та виражати їх, а також уміння регулювати емоції з метою подальшого емоційного й інтелектуального зростання.
Тому дуже важливо розвивати емоційний інтелект дитини у період її інтенсивного емоційного розвитку та період формування її вищих емоцій.
Для розвитку емоційного інтелекту дошкільників та молодших школярів проект «Розвиток дитини» пропонує новий комплект практичних завдань – «Мої емоції та почуття».
Комплект містить двадцять завдань і дає можливість виготовити власний посібник, кожна сторінка якого буде присвячена певній емоції чи почуттю, серед яких — терпіння, радість, злість, тривога, самотність, сміливість, страх та багато інших.
У завданнях дитині пропонується ретельно обміркувати кожну запропоновану емоцію, пригадати причини та фактори, що її викликають, а також її прояви та записати дієві поради, що допомагатимуть її подолати (якщо вона негативна) або сприятимуть її частішому виникненню (у разі позитивної емоції).
Завдання комплекту мають специфічні формулювання, щоб допомогти дитині краще збагнути матеріал. Також не рекомендується працювати над двома негативними емоціями поспіль.
Кожне завдання комплекту можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів.

Завантажте завдання ТУТ  та створіть разом з дитиною власний посібник, що буде присвячений її емоціям та почуттям.


Проект "Розвиток дитини" створено командою сайту Освіта.ua. На сайті розміщуються інформаційні матеріали та статті для батьків, а також розвиваючі завдання для дітей різного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар