середу, 18 січня 2017 р.

У світі чарівної української казки


Особливе місце в духовній сфері нашого народу належить казці. Вона – джерело знань, бо у ній зашифрований життєвий досвід багатьох попередніх поколінь, відображаються усі аспекти людського життя, а казкові сюжети розкривають ситуації та проблеми, які переживає в своєму житті кожна людина.
В усіх народах здавна цінували
виховне значення казки, адже вона несе в собі культуру, світогляд, стиль взаємин, цінності, моральні норми свого народу. Такі казки - чудовий засіб розуміння внутрішнього світу, образу думок і "правил гри" людей, що живуть інакше.
Тому з метою вчитися оволодівати пластикою рухів, виразною мімікою, жестами, поповнювати і активізувати словник іменниками, дієсловами, прикметниками для означення дій персонажів, предметів, характеризувати внутрішній стан і настрій персонажа, закріплювати чітку вимову слів та словосполучень ми з дітьми провели
урок-інсценування української народної казки "Рукавичка". Така форма проведення уроку надала нам можливість стимулювати пам’ять, увагу, мислення, розвивати уявлення про моральні якості людини та веселий настрій від театрально-ігрової діяльності. 




Немає коментарів:

Дописати коментар