четвер, 8 грудня 2016 р.

Синичкин день

     Щоосені перелітні птахи залишають рідні місця і летять зимувати в теплі країни, але в засніженому саду все ж залишаються дятли, горобці, пищухи, сойки, шишкарі, красуні синички і снігурі.

   Всього на Землі живе 8580 видів птахів, від крихітних колібрі до велетнів-страусів, дрохв і орлов. В останні роки на планеті щороку зникає по одному виду птахів і тварин. З десяти синиць до настання тепла доживають лише одна-дві! Птахи, які не змогли за короткий зимовий день належним чином насититися, практично не мають шансів пережити довгу морозну ніч. А ще й частина птахів гине від хижаків і хвороб. Птахи потребують нашої допомоги в усі пори року.
   Голодом, а не холодом страшна птахам зима. Дуже боляче усвідомлювати це, і учні 1-Б класу НВК №6 намагаються допомогти птахам не загинути взимку від голоду.

   12 листопада було розпочато акцію «Погодуйте птахів взимку» з метою організації підгодівлі зимуючих птахів у нашому мікрорайоні. На протязі листопада малюки дізнавалися багато нового про звички та особливості птахів, які зимують поруч з людиною, жваво цікавилися, де краще облаштувати годівничку і чим годувати птахів. У ході бесіди школярі дізналися, що горобці і голуби люблять ячмінь, пшеницю, сирі крупи, насіння, сухі хлібні крихти. Синичкам, крім насіння і сухих хлібних крихт, сильні морози можна запропонувати шматок несолоного сала або вершкового масла. Для снігурів і омелюх можна заготовити сушену горобину. Організувавши зимову підгодівлю, ми допомагаємо пернатим пережити люті морози.


   8 грудня першокласники відкрили "Пташину їдальню". Школярі не просто дізналися «теорію», вони і на практиці проявили свою турботу. Діти своїми руками (звичайно, при активній допомозі батьків) майстрували годівнички, самі розвісили біля своєї школи і тепер зможуть спостерігати за звичками птахів і підгодовувати їх. Годівниці полегшують птахам пошуки їжі, а це значить, що вони будуть витрачати менше сил, що допоможе їм зберегти дорогоцінну енергію.
   Проведення таких акцій, на думку класовода 1-Б Терехової Л.Ю., дуже важливий момент у вихованні молодших школярів! Вони з дитинства розуміють, що здатні піклуватися про когось, таким чином виховують у собі здатність до участі у чужій долі і почуття відповідальності.

«…В Синичкин день в лесу так много разных птиц.
Ждут помощи от нас лишь с твёрдой верой,
Что помним мы о них всегда, и смотрят вниз – Туда, где сыплем корм им полной мерой…» (С.Мельникова)

Більше фото можна переглянути у розділі "Фотогаларея"

Немає коментарів:

Дописати коментар