понеділок, 5 серпня 2019 р.

Чугуїв відзначає 175-річчя з дня народження Іллі Рєпіна

5 серпня ми відзначаємо знаменну дату в житті нашого міста – 175-річчя з дня народження нашого всесвітньо відомого земляка, художника Іллі Юхимовича Рєпіна. Ці серпневі дні багаті й на інші ювілейні дати в культурному житті Чугуєва – 50 років тому почав свою роботу Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна, протягом 35 років радо відчиняє двері для відвідувачів Художня галерея. Цього року ми проводимо ювілейний ХХ Міжнародний рєпінський пленер.

Завдяки імені великого Рєпіна наше місто стало відомим на весь світ як батьківщина талановитого художника. Чугуїв займав особливе місце в житті художника – саме тут його захопила безмірна любов до живопису, тут з-під його пензля вийшли перші полотна, звідси почався його шлях до всенародного визнання.
Сьогодні ім’я великого майстра зобов’язує всіх нас, жителів Чугуєва, дбайливо ставитися до культурно-історичної спадщини міста, розвивати художні традиції, дбати про збереження історичних місць та архітектурних пам’яток, пов’язаних з І. Ю. Рєпіним.
Рєпінські місця здавна приваблюють майстрів живопису, є для художників джерелом натхнення. Пленери, які стали доброю традицією, щороку збирають іменитих художників не тільки з України, а й з-за кордону. І це ще одне підтвердження особливої святості батьківщини І. Ю. Рєпіна для його послідовників.


Цей чудовий ювілей – справжнє свято для всіх, хто знає і цінує образотворче мистецтво, хто пишається нашою безцінною культурною спадщиною і знаменитим земляком Іллею Рєпіним.






Немає коментарів:

Дописати коментар