суботу, 26 січня 2019 р.

Особливим дітям - особлива увага

Лише за останній рік кількість школярів з особливими освітніми потребами, які навчаються у звичайних школах поруч з однолітками, зросла на 61%. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич під час Всеукраїнської конференції з інклюзивної освіти.



Загалом зараз у школах навчається понад 12 тисяч, а в дошкільних закладах майже 2 200 дітей з особливими освітніми потребами. Майже кожна четверта школа в Україні безпосередньо впроваджує інклюзивний принцип навчання. За словами Лілії Гриневич, в 2018 році завдяки фінансуванню з державного бюджету майже 14 тисяч дітей скористались корекційними послугами, було створено та обладнано сучасною технікою 500 інклюзивно-ресурсних центрів.
«На сьогодні по всій країні вже створено 516 таких центрів. 2019-го ця цифра буде збільшена до 700, що повинно повністю забезпечити потреби. На обладнання нових центрів в бюджеті цього року передбачено 39 млн грн. Також закладено інвестицію в 504 млн грн на підтримку осіб з особливими освітніми потребами. Кошти субвенції у розмірі 353,3 млн уже направлені у школи», – повідомила міністр освіти. 

Нагадаю, що в місті Чугуєві у 2018 році була створена комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Чугуївської міської радиСпеціалістами ІРЦ надаються психолого-педагогічні й індивідуально-корекційні послуги дітям з особливими освітніми потребами та їхнім батькам, широка консультативна допомога для різних категорій населення, зійснюються виходи для проведення обстеження дитини та консультування найближчого оточення в домашніх умовах, батькам надаються рекомендації щодо особливостей, проблем і можливостей дитини, підтримки позитивного стилю взаємодії батьків з дитиною. 


Немає коментарів:

Дописати коментар