вівторок, 22 січня 2019 р.

День Соборності України


Щороку 22 січня український народ святкує річницю з моменту підписання так званого акту «злуки», тобто договору про попереднє об'єднання УНР і ЗУНР

В сучасній Україні значення Дня соборності не втратилося. Під час офіційних заходів, присвячених святу, керівники держави наголошують на важливості єдності українських земель, яку необхідно зберігати й надалі, не піддаючись на переконання московитів щодо ментальних відмінностей українського сходу та заходу.


Святкування ж в Чугуєві розпочалось з молитви за єдність України у Свято-Покровському Храмі, об 11.30 розпочався флешмоб «Єдина Україна», де учні закладів освіти з прапорами в руках одночасно з обох сторін Старонікольскої вулиці прямували на зустріч один одному. Попереду колони йшли лідери Учнівського парламенту з емблемами в руках «Схід» і «Захід». Потім обидві колони з прапорами з’єдналися в один великий прапор України та «Схід» і «Захід» об’єдналися. 

Святковий захід вийшов яскравий, патріотичний та завершився хвилиною мовчання і покладанням квітів в сквері Захисників Вітчизни (джерело: https://www.facebook.com/groups/chuguevrada/ ) 




Немає коментарів:

Дописати коментар