вівторок, 11 квітня 2017 р.

Всесвітній день авіації і космонавтики

 День авіації та космонавтики - це особливий, тріумфальний свято! Недарма його відзначає весь світ!

12 квітня 1961 року відбувся перший у світі космічний політ з людиною на борту корабля. До цього дня готувалися дуже довго.
Вчені, конструктори-випробувачі і люди багатьох інших професій були задіяні у підготовці великого польоту. Потрібно було все зважити, все передбачити, для того щоб політ пройшов вдало. Довго вибирали і льотчика-космонавта.
Яким має бути космонавт? Сміливим, рішучим, зібраним. І здоров'я у нього має бути дуже міцне: адже під час зльоту і приземлення космонавт відчуває сильні перевантаження. А в космосі він буде перебувати в стані невагомості - випробування не з легких. Для того щоб визначити, чи відповідають кандидати в космонавти всім необхідним вимогам, їх довго і ретельно обстежує медична комісія.
Проводять навіть такий експеримент: поміщають людину в спеціальну центрифугу, і він якийсь час у ній обертається. Якщо організм справляється з цим завданням - значить, і в космосі людина буде відчувати себе нормально.
І після довгих випробувань і обговорень було прийнято рішення: першим у світі космонавтом стане
Юрій Олексійович Гагарін.

Нарешті настав вирішальний день. 12 квітня 1961 року Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив космічний політ. За 108 хвилин корабель-супутник з першим у світі космонавтом облетів земну кулю і благополучно повернувся на Землю. Це був потужний прорив в освоєнні космосу!

Немає коментарів:

Дописати коментар