неділю, 1 травня 2022 р.

Міжнародний день соняшника

День соняшника – це свято вигадав один британський фотограф і, за покликом душі, садівник. Його ім'я - Річард Рейнолдс і чоловік був певен, ці квіти приносять радість, а тому мають неодмінно прикрашати міські клумби.  

1 травня 2010 року свято впевнено стартувало у Європі, швидко розповсюдилося далі по світу, стало бажаною подією в Україні. І є навіть традиція – висаджувати в цей день ці сонячні квіти. Першотравневе свято відзначають всюди, де є місце яскравій сонячній квітці. Воно розпочинає кожний літній сезон відпочинку на природі, у парках, скверах.

Основним заходом, присвяченим цій події, є висадження соняшників у містах на різних ділянках – в городах, садах, на подвір’ях, на вулицях, поблизу шляхів та навіть на пустирях. Квітку саджають усюди, де вона зможе зростати. Сортове розмаїття рослини дозволяє створювати чудові квітники. Культура складає гарні композиції вкупі з іншими рослинами та квітками. Одночасно відбуваються майстер-класи та тренінги садівників, конкурси, змагання, екологічні заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар