неділю, 13 лютого 2022 р.

«Моя суперсила - безпека в Інтернеті»

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті. 

Тому 8 лютого 2022 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Така щорічна кампанія проходить в Україні за підтримки Європейської комісії і покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати дітям про ті ризики, на які можна натрапити в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків. 


В 2-Б класі Ліцею №6 День безпеки в Інтернеті відзначався під гаслом «Моя суперсила - безпека в Інтернеті». Метою заходу було поширити знання про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Молодші школярі подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету, пригадали правила безпечного користування Всесвітнім "павутинням". 

Отже, цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар