понеділок, 6 грудня 2021 р.

Головне – людина, а не її інвалідність.

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Суспільству треба з розумінням ставитися до людей з обмеженими можливостями, їх не треба жаліти, а необхідно лише дати можливість працювати і бути корисними.



Мета, заради якої цей день був проголошений це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. 
Вже змалечку дітям треба розказувати, що люди з особливими потребами мають такі ж самі права, як і всі інші, що ми - різні, але ми - рівні. Такі виховні заходи - ще один маленький крок, який наближає нас до демократичної толерантної держави, в якій ми всі так хочемо жити. 

Хочеться нагадати, що вже як 2 роки в нашому місті розпочав надавати свої послуги КУ "Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «ШАНС»". Сьогодні про цей соціальний заклад вже знають далеко за межами Чугуєва, досвід його роботи вивчається як передовий в сфері дитячої реабілітації та успішної інтеграції особливих дітей в суспільство. (Джерело: http://chuguev-rada.gov.ua/news/id/9300)



Немає коментарів:

Дописати коментар