неділю, 21 листопада 2021 р.

Всесвітній день дитини

Традиційно в Україні 20 листопада відзначають Всесвітній день дитини, цей день прийнято вважати і Днем спільних дій в інтересах дітей.Символічно, що саме 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла декларацію прав дитини, і в 1989 році ― Конвенцію прав дитини, яку правозахисники називають «Дитячою конституцією». Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року.

Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу.

     У Всесвітній день дитини проходять численні благодійні акції на користь дітей - їх проводять некомерційні організації, що займаються проблемами дитинства, бізнес-структури: ресторани швидкого обслуговування, агентства нерухомості і т.д., театри, музеї та інші організації та установи. Заклики жертвувати на підтримку дітей знаходять відгук у населення.
     Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Кожен з нас може зробити дитину щасливою та впевненою в майбутньому.
     Цікаво, що саме у 20-е листопада відзначають своє професійне свято «День педіатра» і дитячі лікарі, які турбуються про здоров’я дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар