четвер, 22 квітня 2021 р.

В Україні вивчать стан фізкультури у школах

В Україні стартувало опитування учнів, учителів фізичної культури, директорів шкіл та батьків, метою якого є вивчення стану фізичної культури в школах.
Опитування проводиться Державною службою якості освіти спільно з Комітетом з фізвиховання та спорту Міністерства освіти.
У Державній службі якості освіти зазначають, що в Україні існує ряд проблем, що перешкоджають залученню молоді до рухової активності. Перш за все це низький рівень забезпеченості належних умов для фізичного виховання та рухової активності молоді у закладах освіти, а також недостатнє фінансування спортивно-масових і спортивних заходів.



Також серед проблем називають відсутність інноваційних підходів до проведення уроків з фізичної культури, низьку мотивацію учнів до відвідування уроків з фізичної культури, спортивних гуртків і секцій.
Вагомим стримувальним чинником залишаються і низький рівень кадрового забезпечення, тобто недостатня кількість спеціалістів з фізичного виховання, особливо в сільській місцевості, та недостатнє науково-методичне забезпечення.
Очікується, що ініційоване всеукраїнське опитування дасть можливість сформувати план конкретних дій щодо розвитку фізичного виховання у школах.

Онлайн-анкетування є анонімним і проводиться за чотирма групами респондентів:


анкета для учнів;                               
анкета для батьків.


Опитування триватиме до 4 травня 2021 року.




Немає коментарів:

Дописати коментар