суботу, 13 березня 2021 р.

Вшановуємо Кобзаря!

Навесні, коли тануть сніги
І на рясті заграє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.


Дата 9 березня 1814 року пам'ятна у історії української літератури. Тоді, темної ночі, перед світанком, у селі Моринцях, на Звенигородщині, у хаті Григорія Шевченка, кріпака пана Енгельгарда, блиснув єдиний на все село вогник: народилася нова панові кріпацька душа, а Україні - її Великий співець - Тарас Шевченко.



Доля приготувала Тарасові багато випробувань. Із хлопчика – кріпака виростає талановитий художник, великий український поет – борець за волю України. Ні царські тюрми, ні солдатчина, ні заслання в далеких степах Казахстану, не зломили його, не перемогли його віри в Україну в народ! Де він не був, завжди тужив за Україною.
Пам'ять про Т. Г. Шевченка живе у серцях людських. Його іменем названі вулиці, театри, школи. Пам'ятники Шевченку стоять у багатьох містах України, у далекій Канаді, Угорщині, США, Франції, Парагваї, Росії, Білорусії.
Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні як живий говорить він із своїми наступниками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.

9 березня 2021 р. в нашому класі відбувся конкурс читців віршів Тараса Шевченка. Першокласники декламували твори Великого Кобзаря, бо "хто Шевченка прочитав, той сердцем красивіше став". Діти отримали Дипломи про перемогу та участь у конкурсі читців та створили "біографічну квітку", на пелюстках якої можно ознайомились із творчістю українського письменника та за допомогою програми зчитування QR-кодів перейти за посилання та поглибити свої знання про життя та творчість видатного поета та художника Т.Г.Шевченка.


               Т.Г.Шевченко "Село"
читає учениця 1-Б класу - Пащенко Мілана

Немає коментарів:

Дописати коментар