середу, 20 січня 2021 р.

Огляд ноутбуків і планшетів для навчання школяра

Кожен з нас зіткнувся з таким неприємним явищем, як пандемія і карантин. Дорослі змушені брати позапланові відпустки, а школярі масово переходять на дистанційну форму навчання.
Для повноцінного навчання в такому режимі необхідно забезпечити вашу дитину всім необхідним. Зокрема, йдеться про наявність інтернету і відповідної комп'ютерної техніки для онлайн-зв'язку з учителем і виконання домашніх завдань.
Найбільш оптимальними варіантами для дистанційного навчання є ноутбуки або планшети. Їх обирають через компактність, відносну легкість, високу продуктивність та необхідну автономність.
За допомогою ноутбука або планшета ви зможете навчатися де завгодно: у кімнаті, на кухні або в гостях у знайомих. Стаціонарні комп'ютери таких мобільних переваг не мають, тому розглянемо саме вищевказані варіанти.
Проблема вибору між ноутбуком і планшетом реально існує, багато покупців досить довго зважують усі «за» і «проти» перед придбанням того чи іншого пристрою. Для більш простого вибору варто вивчити кожен різновид мобільного гаджета з технічного й ергономічного погляду.

Як обрати ноутбук для школяра
Чи може бюджетний ноутбук стати справжнім «помічником» у навчанні й роботі? Безумовно, якщо грамотно й правильно підійти до вибору подібного гаджета. Варто спочатку визначитися з тими цілями та завданнями, які ви ставите перед лептопом, адже ноутбук для офісних додатків буде істотно відрізнятися за параметрами від аналогічного пристрою для роботи з архітектурними програмами або з графікою.
Якими є мінімальні характеристики для комфортної роботи у Word, Excel, перегляду електронної пошти, інтернет-серфінгу? Які найкращі ноутбуки для навчання можна рекомендувати школяреві в доступній ціновій категорії?
«Серцем» будь-якого ноутбука є процесор, причому реальних варіантів всього два: Intel і AMD. У кожного виробника можна знайти недорогі рішення для робочого ноутбука. Критерії наступні:
-робота в текстових редакторах, інтернет-серфінг – підійде 2-ядерний процесор типу Celeron N3350.
-для більшої продуктивності можна рекомендувати 4-ядерні процесори Pentium N3710, які потягнуть багато старих «іграшок».
-для комфортної роботи в більшості необхідних школяреві старших класів програм підійдуть ноутбуки з процесорами Core i3 або Ryzen 5 2500U. Такі гаджети можуть «потягнути» й сучасні ігри на середніх налаштуваннях.

Продовження




Немає коментарів:

Дописати коментар