пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Минуле стукає у наші серця

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.


27 листопада
року в 1-Б класі було проведено виховну годину до Дня пам’яті жертв голодомору. Першокласникам ще дуже важко пояснити справжні причини геноциду 1932-1933 рр,, його наслідки. А тому увагу звертали на розмову про хліб, його значення в житті людей. Кожен учень "засіяв" своїм зерном рідну Україну та "запалив" свою свічу пам'яті, яка і нагадує нам, що ми не маємо права забути мільйонів жертв Голодомору, які загинули на територіїї України взимку 1932 – 1933 років штучно створеною голодною смертю. За традицію бесіда завершилась смакуванням свіжого запашного хліба та переглядом казки "Колосок". А вже 28 листопада о 16:00 дітлахи обов'язково приймуть участь у Всеукраїнській Акції "Запали свічу".

Виховувати почуття стурбованості кожного долею невинних жертв, сприймати чужу біду, сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни - це важлива виховна мета, що стоїть перед нами сьогодні.



Немає коментарів:

Дописати коментар