четвер, 19 листопада 2020 р.

Дитинства яскраві кольори


Захист дитинства у цілому світі

Це — місія честі, любові, добра.

Заради майбутнього треба нам жити.

Прекрасне і вічне нехай не вмера.

   Щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дітей. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань. Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини.  

    Немає нічого дорожче, краще і бажанішим в цьому світі, ніж наші діти. Вони ніколи не припиняють бути цікавими і постійно потребують любові і розуміння. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку, особливо, якщо порушуються права дітей, утискаються їхні інтереси і навіть завдається шкода здоров’ю.

    Тому учні 1-Б класу із цікавістю слухали розповідь про права дітей, знайомились зі статтями Декларації прав дитини, висловлювали свої думки щодо щасливого дитинства, яким воно має бути... Але всі були згодні з тим, що в нашому маленькому  шкільному колективі всі щасливі, адже у нас завжди "навколо все веселково"!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар