понеділок, 9 березня 2020 р.

Живе Кобзар у пам’яті народу

Сьогодні виповнюється 206 років з дня народження Тараса Шевченка – письменника і художника, який вже не одне століття надихає українців.

Говорити про Шевченка без пафосу, дійсно, важко. Адже без перебільшення видатний письменник, художник, борець за правду і свободу є символом України.
Його вірші, поеми і просто короткі фрази є джерелом надії і стимулом до боротьби вже 200 років. Останнім прикладом можна вважати події на Майдані, які засвідчили це. 
Слова Тараса Шевченка залишаються актуальними і сьогодні:
"Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь."
("І мертвим, і живим…")

Традиційно в нашому класі пройшли заходи, присвячені шевченківським дням: виховна бесіда, створення плакату співпраці "Молодий Тарас Шевченко" та "знайомство" (у вигляді анкети) кожного учня 4-Б класу з Великим Кобзарем.


Свої твори Шевченко писав для дорослих, але він завжди вважав, що його читачами можуть бути і діти.

І справді, твори поета стали улюбленими для дітей різного віку. Поезія Шевченка настільки доступна для дітей за своєю тематикою й художніми якостями, що стала невід’ємною частиною дитячої літератури.

Творчість Шевченка збагачує знання наших дітей, сприяє формуванню їх поглядів, вихованню кращих почуттів. Вона дає зразки красивого в людській поведінці, у взаєминах між людьми і викликає в них почуття естетичного задоволення. Твори поета вчать дітей розуміти художню картину, образ, розвивають їх мову і мислення, виховують почуття обов’язку перед народом, перед Батьківщиною.



Немає коментарів:

Дописати коментар