середу, 25 грудня 2019 р.

Президент Зеленський видав указ про пожежну безпеку.


Картинки по запросу про пожежну безпеку у школі


Пожежна безпека в школі - це надзвичайно важлива справа, яка вимагає до себе великої уваги. Підходити до цього питання потрібно з усією відповідальністю і не упускати навіть найнезначніші речі, адже від цього в підсумку може залежати життя дітей. В нашому класі систематично проходять бесіди та виховні заходи, під час яких діти повторюють правила поводження з електроприборами, бесіди щодо профілактики пожеж та дії під час небезпечної ситуації тощо. 

24 грудня 2019 року набрав чинності Указ глави держави Володимира Зеленського №948/2019, який дає ряд невідкладних завдань уряду з заходів, які стосуються пожежної безпеки, зокрема, у закладах освіти.

Картинки по запросу Президент Зеленський видав указ про пожежну безпеку,Зокрема, Президент вимагає розробити та внести на розгляд парламенту законопроєкти щодо:- Скороченого розгляду позовів пожежної інспекції щодо повного або часткового зупинення роботи організацій (зокрема, закладів освіти, гуртожитків) у разі порушення вимог пожежної безпеки у них.
   - Надання пожежній інспекції права звернення до суду щодо забезпечення допуску до планової або позапланової перевірки у разі відмови організацій (зокрема, закладів освіти, гуртожитків) допустити інспекцію до пожежної перевірки.
   - Посилення адміністративної відповідальності (збільшення штрафів, звільнення, закриття закладу) за порушення вимог пожежної безпеки.
   - Посилення адміністративної відповідальності (збільшення штрафів, звільнення, закриття закладу) за невиконання приписів пожежної інспекції.

Картинки по запросу про пожежну безпеку у школіТакож президент Володимир Зеленський вимагає від уряду вжити заходів щодо:
   - Проведення в організаціях (зокрема, закладах освіти) постійних навчань з евакуації після виявлення пожежі.
   - Проведення із залученням засобів масової інформації роз’яснювальної роботи стосовно порядку дій на випадок виникнення (виявлення) пожежі.
   - Забезпечення утримання пожежних гідрантів (та підтримання в них нормативного тиску води) в організаціях (зокрема, закладах освіти та гуртожитках).
   - Забезпечення закладів освіти та гуртожитків системами пожежної сигналізації та підтримання їх у робочому стані.
   - Забезпечення закладів освіти та гуртожитків необхідними первинними засобами гасіння пожеж.
   - Забезпечення у закладах освіти та гуртожитках утримання у безперешкодному стані аварійних виходів.
   - Забезпечення біля закладів освіти та гуртожитків утримання у безперешкодному стані під’їзних шляхів для пожежних служб.



Немає коментарів:

Дописати коментар