понеділок, 14 січня 2019 р.

«Ярмарок щедрівок»

Зима нам щедро сніг подарувала,
Морозом все навкруг поцілувала.
Хоч відлунали вже пісні й колядки,
Але сьогодні свято – День Маланки.
Щедрівки залунають в надвечір‘ї,
І полетять молитви між сузір‘я –
Подяка Богу за добро і ласку,
І розпочнеться новорічна казка…


   Саме так весело і казково розпочався перший навчальний день ІІ семестру в нашому класі. Разом з учнями ми вирішили провести святковий виховний захід. І розпочали свої заняття з «Ярмарку щедрівок». 

Щедрування - давній новорічний звичай, під час якого групи щедрувальників піснями славили господарів, бажали їм здоров'я і достатку. Супроводжувалось воно магічними діями, музикою, танцями, пантомімою, обрядовими іграми з масками.

Під час своїх виступів школярі мали змогу поринути в історію української щедрівки, ознайомитися з найвідомішими українськими обрядовими піснями, перлиною української пісенної творчості з циклу щедрівок «Щедрик», музичні чари якого полонили серця не лише українців, а й інших народів.

    

А несподіванкою для учнів став прихід справжнього Діда Мороза, який завітав до класу зі словами: «Мене послав Святий Василь засівати в заметіль й особливий дав наказ, щоб засіяв я ваш клас!» та ще й подарунки дітлахам приніс! Сповнені яскравими враженнями, радісні і щасливі діти повернулися додому.
   
Ми – українці пишаємося тим, що маємо такі прекрасні традиції і можемо долучатися до них. Колядки і щедрівки передаються від покоління до покоління, надихають до прекрасного, доброго, зміцнюють віру, вселяють у серця любов до ближнього. 


Немає коментарів:

Дописати коментар