суботу, 21 квітня 2018 р.

Український День довкілля

Щороку в третю суботу квітня відзначається Український день довкілля. Це свято з'явилося завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році.

Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів: 

  • пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках,
  • прибиранням паркових територій, 
  • плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах,
  • ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.

В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.

19 квітня 2018 року у 2-Б відбулася низка заходів з нагоди відзначення Дня Довкілля, метою яких було поглибити знання вихованців про красу й багатство весняної пори, вчити бачити зміни в природі, помічати її красу, формувати розуміння того, що слід бережливо ставитися до навколишнього середовища, дбати про його чистоту. 

Учні з цікавістю створювали малюнки та аплікації, де зображали весняні пейзажі, досліджували природнє оточення, придумували розповідь на тему «Про що говорить дерево?» доводили, що стан довкілля залежить від нас. А на виховній годині прийняли участь у вікторині "Я і природа" та отримали відзнаки.

Немає коментарів:

Дописати коментар