середу, 7 березня 2018 р.

Міжнародний жіночий день

Хай пролісок перший дарує вам ніжність,

А сонце весняне дарує тепло

У березні вітер несе хай надію

І щастя, і радість, і тільки добро!


Офіційно святкування Міжнародного жіночого дня проводиться в країнах, які є членами Організації Об'єднаних Націй.
8 березня
— улюблене свято весни — Міжнародний жіночий день. Незважаючи на те, що зараз 8 березня вважається святом краси та жіночності, воно все одно не обходиться без згадок про видатні досягнення прекрасної половини людства в області економічного, соціального та політичного розвитку держав.
В Україні 8 березня є одним з найпопулярніших свят у році.
Загальновідомо, що це свято було встановлене рішенням конференції працюючих жінок, яка відбулася в Копенгагені в 1910 році. Виступаючи перед слухачами, глава жіночої групи німецької соціал-демократичної партії Клара Цеткін висунула ініціативу заснування такого свята, щоб звернути увагу на необхідність досягнення рівних прав жінок і чоловіків в цивілізованому суспільстві.
Сучасний варіант святкування 8 Березня обов'язково передбачає привітання чоловіками своїх матерів, дружин, дочок, сестер і просто всіх знайомих жінок.В Україні 8 березня є одним з найпопулярніших свят у році.Загальновідомо, що це свято було встановлене рішенням конференції працюючих жінок, яка відбулася в Копенгагені в 1910 році. Виступаючи перед слухачами, глава жіночої групи німецької соціал-демократичної партії Клара Цеткін висунула ініціативу заснування такого свята, щоб звернути увагу на необхідність досягнення рівних прав жінок і чоловіків в цивілізованому суспільстві.Сучасний варіант святкування 8 Березня обов'язково передбачає привітання чоловіками своїх матерів, дружин, дочок, сестер і просто всіх знайомих жінок.

Немає коментарів:

Дописати коментар