понеділок, 28 травня 2018 р.

Книжкові новинки для дітей

Читання завжди було одним із найпопулярніших способів проведення дозвілля. Крім цього, вже давно доведено, що це ще й один із найлегших способів розвивати мислення, уяву та креативність. Адже сприймаючи інформацію, наш мозок самостійно вимальовує неповторні та яскраві образи, які здатен відтворити далеко не кожен кінофільм. Якщо ж хтось не любить читати, то скоріш за все, ніхто не прищепив цю любов йому змалечку. Адже саме в цьому віці формуються перші паросточки цікавості, вміння фантазувати та навички абстрактного мислення. На сьогодні дитячі книги далеко не в дефіциті. Літератори не перестають балувати маленьких читачів новими цікавими творами з неймовірними ілюстраціями та яскравими обкладинками, які так і ваблять дітей. При цьому, ми можемо пишатися тим, що все більше книг закордонних авторів видаються українською мовою в дуже якісному перекладі! Підтвердженням цього є широкий асортимент книг, представлених на щорічному ярмарку книг – Книжковому Арсеналі. 


1.
“Казки на ніч для дівчат-бунтарок”

Єлена Фавіллі, Франческа Кавалло, #книголав
Ця книга являє собою збірник біографій відомих жінок, написаний спеціально для дітей. Авторки книги, Єлена Фавіллі та Франческа Кавалло, стверджують, що найкращим прикладом для наслідування є не вигадані дівчатка, а реальні героїні, які досягли успіху!


2. “Дарочка, або життя цуценяти”

Карел Чапек, “Апріорі”.
Це кумедна та зворушлива історія, в якій йдеться про життя цуценяти-бешкетника на ім’я Дарочка, та про те, як воно активно досліджує зовнішній світ. Її автор, Карел Чапек, написав це оповідання це в 1933 році, і воно одразу ж припало до смаку читачам зі всього світу. Цього року якісний переклад цієї історії з’явиться і в Україні.


3. “Легенди замків України"

Катерина Дем’янчук, Олена Ясинська, “BookChef”.
Це книга-вімельбух українського видавництва BookChef. Вімельбухи, зокрема, користуються великою популярністю у світі, оскільки їхні детально вималювані ілюстрації сприяють зосередженню та уважності дітей. А книга «Легенди замків України» за допомогою таких малюнків ще й знайомить дітей з відомими вітчизняними архітектурними пам’ятками.



4. “Мій музей. Пиши, малюй і вирізай”

Лідія Апполонів, Світлана Лібет, «Основи»
Ця розвивальна книга для маленьких дослідників, яка є своєрідним творчим зошитом. В ній зібрані різноманітні завдання та вправи, за допомогою яких можна більше дізнатися про основні жанри живопису, художні стилі та інструменти, які використовують художники.


5. “Монстри, що живуть у шафах” 

Олег Чаклун, “Фонтан казок”.
Автор книги, Олег Чаклун, з гумором пише про дитячі та дорослі страхи, які ми самі собі придумуємо. Оповідач не насміхається з них, а розповідає про магічну силу посмішки та те, як діти усміхаючись до своїх страхів, змогли подружитися зі своїми “монстрами з шафи”.



Немає коментарів:

Дописати коментар