середу, 23 травня 2018 р.

"Школа під блакитним небом..."

"Школа під блакитним небом, уроки мислення на природі – то мандрівка до джерела емоцій, образного сприйняття світу, єднання з прекрасним, початок духовного здоров’я школярів."

Великий педагог Василь Сухомлинський стверджував: "Природа – це сад здоров’я, фізичного й духовного". 

23 травня 2018 року видалося теплим і погожим днем. Тому ми вирішили провести уроки з учнями на природі.

Цінність уроків на лоні природи, за Василем Сухомлинським, полягає ще й у тому, що під час їх проведення мимовільно вступають у дію такі емоційно-естетичні стимули розумової праці, як подив, захоплення, породжуючи цікавість і бажання знати, відшліфовуючи один з найважливіших інструментів мислення – рідне слово.

Так учні, сидячі між запашними зеленими травами, під ласкавими сонячними проміннями, проаналізували та оцінили книгу-збірник "Червона книга України", яка була створена з учнівських матеріалів, підготовлених до проекту з природознавства. Дуже цікаво було спостерігати, як у книзі діти знаходили свої малюнки та розповіді про зникаючі види  рослин або тварин та раділи, що стали авторами такої збірки. А ще один педагог Костянтин Ушинський радив "зробити серйозне навчання цікавим", вважаючи це одним з найважливіших завдань навчання. І тому під час ознайомлення дітей з природою ми грали в різні види ігор. Бо саме ігри викликають у дітей задоволення, підвищують емоційний тонус‚ сприяють формуванню у них уявлень про об’єкти природи, їх якості, виховують позитивне ставлення до природи. Ігри сприяють піднесенню ефективності навчання у дітей молодшого шкільного віку. 


"Хто я?", "Твістер", "Уно", "Шашки", "Задай питання" - це не весь перелік ігор, в які із задоволенням грали учні на природі. Не обійшлося звичайно і без активних спортивних ігор: футбол, бадмінтон, американський футбол... 


А дівчата навіть змогли за час перебування на природі "поставити" хореографічний номер-танок, який дуже сподобавля всім учням класу, бо хвалили їх та опладували їм довго. Пропонуємо і вам переглянути ролик наших талановитих учениць. 



Немає коментарів:

Дописати коментар